ARTagissa nykytaide on kuin kotonaan

_DSC8286

 

ARTag avattiin yleisölle Taiteiden yönä vuonna 2014. Sen perustivat Veikko Halmetoja, Jules Lajola, Aki Peltola ja Mikaela Holmberg. Galleria on vahvasti kiinni nykyhetkessä niin teosten kuin tilankin puolesta.

– ARTag on kohtaamispaikka ja samalla koti nykytaiteelle. Emme halunneet perinteistä valkoista kuutiota vaan gallerian, jossa pystyy nauttimaan teoksista kodin mittakaavassa. Meillä yleisön on helppo etsiä juuri omiin toiveisiin ja tarpeisiin soveltuvia teoksia, ARTagin taiteellinen johtaja Veikko Halmetoja kertoo.

Monihuoneinen ja viihtyisä tila tarjoaa yleisölleen kiinnostavan valikoiman taidetta. ARTag tekee yhteistyötä noin 40 taiteilijan kanssa, ja edustettuna ovat kaikki tekniikat piirroksista videotaiteeseen. Showroomin lisäksi galleriassa on salonkimaisesti ripustettuja huoneita. Muokkautuvassa tilassa järjestetään aktiivisesti erilaisia tapahtumia, kuten kirjojen julkistustilaisuuksia sekä paneelikeskusteluja.

_DSC1855-Edit

Tulevana Galleriakeskiviikkona ARTagissa on esillä Annu Vertasen puupiirroksia. Halmetoja ylistää näyttelyn tyylikkyyttä, yksinkertaisuutta ja eleganssia.

– Teosten tekotapaan ja visuaalisen ilmeeseen liittyy tasapainoilu hitauden ja nopeuden välillä. Näyttely todistaa, että abstraktilla ilmaisulla on yhä annettavaa katsojalle, hän kuvailee.