Forum box

Ruoholahdenranta 3a

http://forumbox.fi/
Forum box facebookissa

GALLERIAKESKIVIIKKO 1.11.2017

Avoinna: 11-20

Näyttely: Kim Somervuori – Maallista omaisuutta
Mediaboxissa: Nina Lassila – Did Van Gogh get laid because of his paintings? (2016)
Ohjelma: Ovet auki iltamyöhään, pientä tarjoilua ja Kim Somervuori paikalla osan illasta.

Kim Somervuori – Maallista omaisuutta
27.10.2017 – 19.11.2017 

Kim Somervuoren (s. 1975) näyttely avautuu Forum Boxissa 27.10.2017. Näyttely käsittää koko galleriatilan ja koostuu yksittäisten maalausten lisäksi useammasta maalausinstallaatiosta.

Somervuori katsoo teoksissaan joutomaille, kulman taakse, säröihin ja ruosteeseen. Hänen näyttelyssään tilat ja tunnelmat kumpuavat niin kirjallisuudesta kuin populaarikulttuurista. Ylevä yhdistyy kuluneeseen ja katsoja kääntyy kohti ajan kerrostumia ja materiaalin karheutta.

– Somervuorella on taito yhdistellä ja kiteyttää monipuoliset havainnot ja informaation palaset maaliksi kankaalle, tiloiksi ja tunnelmiksi installaatioihin. Hänen teoksensa antavat katsojilleen mahdollisuuden nähdä ja kokea jotain mille ei ole sanoja. Särö saa merkityksen, kuluma näyttäytyy uudella tavalla, kirjoittaa varatuomari ja taiteen keräilijä Ismo Huhtanen Somervuoren näyttelytekstissä.

Maalausten sanat tai maalauksissa olevien tekstien eleet viittaavat ulottuvuuksiin ja merkityksiin, joiden matkaan katsoja voi antautua. Samalla, kun ne ovat tunnistettavia, ne jättävät tilaa katsojan omalle mielikuvitukselle, mielen havainnoille. Somervuori siirtää jatkuvasta ympärillämme olevasta liikkeestä, kulumisesta, kohinasta sekä uusiutumisesta jotain näkyjä ja hetkiä teoksiin, joissa olennaista on ymmärrys ja lohtu. Somervuori ei tee ajasta entistä vaikeammin ymmärrettävää vaan hänen tilateoksensa ja niiden rakennusaineena toimivat maalaukset purkavat vaikeita kysymyksiä helpommin lähestyttäväksi, esteettiseksi kuvastoksi.

Kim Somervuori on vuonna 2012 Kuvataideakatemiasta valmistunut kuvataiteen maisteri, jonka edellinen iso yksityisnäyttely nähtiin TM-galleriassa. Hänen, Sami Havian ja Ilari Hautamäen yhteisnäyttely kiersi Aineen, Hämenlinnan ja Jyväskylän taidemuseoissa viimeisen kolmen vuoden aikana.

Kiitos: Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Espoon kaupunki.

———————————————————

Nina Lassila – Did Van Gogh get laid because of his paintings?
HD video  05.45min  2016
27.10.2017 – 19.11.2017 

A semi critical and humorous review on the showing and hanging of Art. Do we make artworks to impress or for what reason? 
What is the purpose of art again?
 To impress sexual mates or to gain fame and richness? Could art be as sexy as muscles, power and money?
 Or could the artist actually be a respected figure in society?
Thank you to: Robert Quint, Pascal Courselles, Benoit Piret and EXIT 11 Gallery

Saiko Van Gogh seksiä maalausten takia? 
HD video  06.45min  2016

Semi kriittinen ja humoristinen keskustelu taiteen ripustamisesta ja näyttämisestä. Teemmekö taidetta koska haluamme tehdä vaikutuksen tai miksi? Mikä olikaan taas taiteen merkitys? Seksikumppaneiden vaikuttamiseen tai rikkaaksi ja kuuluisaksi tulemisen takiako? Voisiko taide olla yhtä seksikästä kuin lihakset, raha ja valta?
Tai voisiko taiteilija oikeasti olla arvostettu henkilö yhteiskunnassa?


Kuvataiteilija Nina Lassila syntyi Helsingissä vuonna 1974. Vuoden 2000 jälkeen hän on asunut Göteborgissa, Berliinissä ja Belgiassa. Nina Lassilan teokset ovat usein video-, teksti- ja performanssipohjaisia. Hän käsittelee monissa teoksissaan identiteettiin, sukupuoleen ja normikäsitteisiin liittyviä asioita. Häntä kiinnostavat myös yhteiskunnalliset, yliluonnolliset ja poliittiset asiat.

Lassila on osallistunut ryhmänäyttelyihin ja festivaaleihin kansainvälisesti mm. The Istanbul Biennial, Rencontres Internationals Paris / Berlin / Madrid, SHE DEVIL V Macro Museum Rome, XV Art Fair Mänttä , Reykjavik Arts Festival, Kassel Documentary & Video art festival, Reality Check TSSK Trondheim , LOOP Barcelona, Une Chambre á soi at Gallery Christophe Gaillard in Paris, Whitechapel Gallery London, Bristol Biennial UK, Arctic Heat Film Festival Jyväskylä, Tampere Film Festival, POPPOSITIONS Art Fair Brussels.

Opinnot: Swedish Polytechnics FIN 1994-1997, School of Photography & film Gothenburg SE 2000-2002, Valand School of Fine Arts (MFA) 2004-2006, Guest at ENSAD Paris 2009.

http://www.ninalassila.com

 

Lisätietoa galleriasta ja tulevista tapahtumista sekä näyttelyistä: www.forumbox.fi

Gallerian normaalit aukioloajat muulloin kuin Galleriakeskiviikkona:
tiistai-perjantai 11-17
lauantai-sunnuntai 12-16
maanantaisin suljettu

info@forumbox.fi  /  p. 050 524 1781