Forum Box tarjoaa tilaa taiteelle

 

forumbox (2)

Forum Box perustettiin vastalauseena 1990-luvun lopun Helsingin galleriaelämälle. Kuvataiteilija Kain Tapper pani alulle osuuskunnan, joka alkoi etsiä tilaa, jossa taiteilijoilla olisi vapaus toteuttaa itseään. Lönnrotinkadun päässä oleva vanha varasto muuntautui galleriaksi vuonna 1999.

Vaikka perustajajäsenet olivat veistoon painottuneita, Forum Box tarjoaa puitteet monipuolisille näyttelyille. Taiteilijoiden käytettävissä on 360 neliömetriä kahdessa kerroksessa. Galleria järjestää 12 näyttelyä vuodessa, ja hakemuksia tulee niin suomalaisilta kuin ulkomaisiltakin taiteilijoilta.

–  Tilanpaljous sekä ilmaisunvapaus inspiroivat taiteilijoita. Emme kuratoi sisältöä ja annamme taiteilijoiden ripustaa teoksensa itse. Näistä syistä meillä on nytkin samaan aikaan installaatioita, videotöitä sekä maalauksia. Kunnioitamme gallerian alkuperäisideaa, näyttelykoordinaattori Miia Takala pohtii.

forumbox

 

Takala kuvailee Forum Boxia unelmatyöpaikakseen. Hän arvostaa erityisesti sitä, että poikkeuksellista tilaa käytetään aukioloaikojen ulkopuolellakin muun muassa teatteri- ja musiikkitapahtumissa. Mutta mitä Forum Boxissa tapahtuu tulevana Galleriakeskiviikkona?

– Esillä olevien teosten takana olevat taiteilijat ovat paikalla, joten hyvää keskustelua on odotettavissa. Tärkeintä on kuitenkin antaa tilaa itse taiteelle, Takala summaa.