Galleria Artika toivottaa tervetulleeksi!

Galleria Artika on taiteilija-osuuskunnan 2013 perustama galleria Uudenmaankadulla. Artikassa juhlittiin avajaisia taiteiden yönä kesällä 2013, josta lähti liikkeelle osuuskunnan monipuolinen ja –ilmeinen näyttelytoiminta. ”Galleriatoiminnasta kiinnostuneille taiteilijoille mahdollisuus toteuttaa hanke avautui, kun tila tarjoutui haettavaksi. Päätettiin hypätä ja tässä sitä ollaan” kertoo osuuskunnan puheenjohtaja, kuvataiteilija Mari Blomroos-Heininen.

”Hyvä että hypättiin. Tämä on ollut matka, joka on todellakin antanut sellaisia asioita, joita ilman ei olisi halunnut jäädä. Taiteilijalle tämä antaa mahdollisuuksia tutustua erilaisiin taidemaailman toimijoihin ja ymmärtää myöskin galleriatoiminnan perusteita. On lisäksi erittäin kiinnostavaa ja antoisaa seurata teosten kohtaamista katsojien kanssa”, kiteyttää Blomroos-Heininen.

tumblr_nilmwcehtG1qh82myo3_1280
Artikan jäsenistö muodostuu eri-ikäisistä ja elämän eri vaiheissa olevista taiteilijoista, ja periaatteena on kaikkien osallistuminen toimintaan. Ikähaitari on 23-70 ja tämä tuo myös erilaisia näkökulmia ja kokemusta rikastuttamaan gallerian toimintaa. Blomroos-Heininen kuvailee Galleria Artikaa avoimeksi erilaisille taiteen lähestymistavoille ja sen ilmaisuille. “Haluamme olla ennakkoluulottomasti mukana tarjoamassa kosketuspintoja eri taiteen alueiden kohtaamiselle.”

tumblr_nilmswYIpw1qh82myo5_1280 (1)
Galleria Artikassa on esillä erilaisia näyttelyitä. Yksityisnäyttelyistä ryhmä- ja teemanäyttelyihin, ja myös erikoisnäyttelyihin. Mukana on sekä ulkomaisia, että kotimaisia taiteilijoita. “Parhaillaan meillä on valokuvanäyttely ”Rajauksia” ja seuraavana esittelemme taidegrafiikan näyttelyn ”Viivalla”. 28.4-10.5. 2015 Artikalla on yhteisproduktio ”Tabula Rasa – näkökulmia Tyhjään Lautaan”. Produktio koostuu osuuskunnan taiteilijoiden näyttelystä ja Teatteriryhmä Kultala, Lindroos, Putkinen, Tikkanen esityksistä. Ryhmä tuottaa galleriaan noin 6-7 esitystä, jotka vuorokeskustelevat näyttelyn kanssa.”

Blomroos-Heininen: ” Me Artikassa haluamme olla avoinna uusille ideoille.”

TUTUSTU GALLERIA ARTIKAN GALLERIAKESKIVIIKON OHJELMAAN TÄÄLTÄ