Galleria Fogga – Taiteen tuomaa iloa

“Taidettahan ei saa eikä voikaan täysin arkipäiväistää, mutta Foggan missio on hälventää turhaa taiteen mystifiointia ja kaikenlaisia muita harhakäsityksiä, mitä ihmisillä saattaa olla taiteeseen liittyen. Maalaaminen on monelle taiteilijalle ihan arkista työtä, jolla he hankkivat elantonsa. Fogga pyrkii mielellään auttamaan siinä, minkä taiteilija kokee erityisen vaikeaksi eli omien töidensä esittelyssä, markkinoinnissa ja myynnissä”, kertoo Galleria Foggan galleristi Eeva-Liisa Kujala.

Ennen galleristin työtä kaupallisen koulutuksen saanut Eeva-Liisa toimi 20 vuotta kansainvälisen suuryrityksen myyntitehtävissä, mutta toiveena oli jossain vaiheessa löytää se “oma juttu”. Galleria Fogga onkin juuri sitä, mistä Eeva-Liisa haaveili:

“Yhteistyö taiteilijoiden kanssa ja taiteen myynti on kolahtanut tosi hyvin. Tätä työtä teen oikein mielelläni. Tästä saan sekä sisältöä omaan elämään, että pääsen myös jakamaan taiteen tuomaa iloa muille ihmisille. Foggan tehtävä on madaltaa kynnystä astua galleriaan ja päästä tutustumaan taiteeseen”.

Kulttuuria kaikissa muodoissa

Galleria Foggassa järjestetään muiden näyttelyiden ohella paljon teemallisia ryhmänäyttelyitä.

fogga“Teemoja miettiessäni haen teemoihin sopivaa taidetta. Myös taiteilijat
ottavat itse yhteyttä, ja silloin katsomme, mihin teemaan heidän työnsä sopisivat. Meillä on joka lokakuu esimerkiksi ollut eläinaiheinen näyttely.”

Eeva-Liisa pyrkii siihen, että jokaisen näyttelyn aikana olisi jokin kiinnostava, näyttelyn teemaan jollain tavalla liittyvä luento tai yleisötapahtuma, joka käsittelee samaa aihetta kuin näyttely. Foggassa järjestetään konsertteja, juhlia, hyvänolon tapahtumia ja tuote-esittelyjä, ja kokoontuupa galleriassa tällä hetkellä myös kaksi lukupiiriä:

“Näissä tilaisuuksissa galleristi esittelee näyttelyt ja taidelainaamossa esillä olevia teoksia. Kaiken tämän tarkoituksena on tehdä taidetta tunnetuksi ihan tavallisille ihmisille, jotka välttämättä eivät vielä muuten ole tottuneet käymään taidenäyttelyissä. Meillä on myös taidelainaamo, ja teoksia saa kotisovitukseen niin, että teosta voi ensin katsoa myös kotiympäristössä ennen lopullista ostopäätöstä.”

Mitä Galleria Foggassa tapahtuu Galleriakeskiviikkona? Kurkista TÄÄLTÄ