Galleria Katariina

IMG_3179

Galleria Katariina on Helsingin taiteilijaseuran galleria. Taiteilijaseuran näyttelytoimikunta takaa näyttelyiden moni-ilmeisyyden, sillä seurassa on jäseniä laidasta laitaan. Kun näyttelyä on valitsemassa useampi ihminen, jokainen näyttely valitaan perusteellisesti keskustellen ja erilaiset näkökulmat huomioon ottaen. Galleristi Hannele Nyman on saanut gallerian linjasta hyvää palautetta:

”Vaikka otamme hyvin monipuolisesti eri ikäisiä ja eri taiteenlajeja edustavia taiteilijoita tänne näyttelyyn, niin joku jännä linja muodostuu silti. Ihmiset ovat tulleet sanomaan, että tänne täytyy aina tulla katsomaan uutta näyttelyä, sillä täällä on aina jotain jännää.”

Galleriassa vierailee ihmisiä monipuolisesti laidasta laitaan. Hannelea ilahduttavat erityisesti lapsivieraat:

”On todella kivaa, että tänne tulee ihmisiä vauvasta vaariin! Ollaankin pyritty koko ajan siihen, että galleriaan olisi helppo tulla, ja että kuka tahansa on tervetullut nauttimaan taiteesta”.

Gallerian arvo on mittaamaton

Taidehistoriaa ja kansantiedettä opiskellut Hannele halusi laajentaa nykytaiteen tietämystään. Hän työskenteli Arabian museossa amanuenssina, kun ilmoitus gallerianvetäjän työstä kiinnitti huomion. Työ vei mennessään, ja tuntuu mielekkäältä ja mielenkiintoiselta vielä yhdeksän vuotta myöhemmin: IMG_3181

”Kyllä galleristin täytyy uskoa siihen, että taiteella on oikeasti merkitystä ihmisten elämässä ja sillä voi saada jotain aikaan. Pienetkin arjen elämykset ovat hienoja. Gallerian arvo on mittaamaton tämän päivän maailmassa, kun kaikkea ajatellaan rahan kautta. Tänne voi tulla ilman ostovelvoitteita ja pääsymaksuja vaikka vain rauhoittumaan. Toisaalta joskus on myös herätteleviä näyttelyitä, jotka saattavat vähän huitaista sitä mielenrauhaa, mutta sehän on vain hyvä. ”

Mitä Galleria Katariinassa tapahtuu Galleriakeskiviikkona? Käy kurkkaamassa TÄÄLTÄ.