Galleria Sculptor haastaa kävijänsä

sculptor 2

Galleria Sculptor perustettiin vuonna 1979 tukemaan Suomen kuvanveistäjäliiton toimintaa. Alun perin Yrjönkadulla sijannut galleria siirtyi Etelärantaan 2000-luvun alussa. Näyttelyassistentit Salla Fornaro ja Sini Myllyniemi ylistävät Sculptorin valoisaa tilaa.

– Voisi sanoa, että galleria sijaitsee paraatipaikalla. Meillä on suuret ikkunat, joten teokset näkyvät hyvin kadulle. Tästä syystä kynnys tulla katsomaan teoksia lähempää on matala, Fornaro ja Myllyniemi kertovat.

Vaikka tila on kutsuva ja intiimi, Fornaro ja Myllyniemi kuvailevat itse teoksia haastaviksi niin taiteilijoiden kuin yleisönkin kannalta. Ripustusaika on lyhyt ja työt ovat usein rajoja rikkovia. Sculptor on Suomen ainoa kuvanveistoon keskittynyt galleria, mutta tarjonta on viime vuosina monipuolistunut.

– Näyttelyissä voi olla myös esimerkiksi maalauksia ja installaatioita. Kunnianhimo, kokeellisuus ja kolmiulotteisuus ovat täällä avainsanoja, Fornaro painottaa.

 

sculptor

Sculptor kutsuu yleisöä muokkaamaan omaa taidekäsitystään. Tulevana Galleriakeskiviikkona esillä on Teemu Korpelan näyttely Faabeleita, joka yhdistelee veistos- ja maalaustekniikoita.

– Kaikki teokset ja näyttelyt muokkaavat käsitystä taiteesta. Mitä rajoja rikkovampi teos, sitä voimakkaammin käsitys muuttuu. Korpelan näyttely sopii Sculptoriin mainiosti, sillä se on todella yllättävä, Fornaro ja Myllyniemi pohtivat.