Galleriakävijöitä: Leni ja Jarmo

DSC_0839Leni & Jarmo / GALLERIA BRONDA 6.4.2016

Onko tämä ensimmäinen kerta kun osallistutte Galleriakeskiviikkoon?
L: Minulle tämä on ensimmäinen kerta, mutta Jarmolle jo kolmas.

Mistä saitte ensimmäisen kerran kuulla Galleriakeskiviikosta?
J: Yhteismaa on minulle yhdistyksenä tuttu ja olen seurannut heidän toimintaansa jo jonkin aikaa. Facebookista olen nähnyt Galleriakeskiviikkoa järjestettävän ja usein miettinyt, että pitäisi lähteä. Tänä vuonna aloin sitten vihdoin käymään ja tämä on tosiaan jo kolmas kerta.

Mitä olet tykännyt Galleriakeskiviikosta?
J: Olen tykännyt hirveästi, ja tämä on ollut myös henkilökohtaisesti minulle tärkeää. Tämä on avannut minulle turvallisen ja helpon tavan tutustua asioihin ja ihan itsekseen katsella ja muodostaa mielipiteitä. Henkilökohtaisen taidekasvatuksen kannalta tämä on ollut todella arvokas kokemus.

Entä mitä ensikertalainen on mieltä Galleriakeskiviikosta?
L: Olen kuullut kotona tästä paljon hyvää, ja tämä on ollut todella ihanaa. Tämä on nyt kolmas paikka missä olemme tänään käyneet, ja on ihanaa, että kaduilla on ihmisiä ja elämää. Olen tottunut käymään gallerioissa viikonloppuisin, jolloin se on usein erilainen kokemus. Galleriakeskiviikko sulautuu hienosti arkeen.

L: Osuimme Galleria Tikettiin samaan aikaan opastetun Galleriakierroksen kanssa ja oli aivan äärettömän hienoa huomata, että siinä oli paljon nuoria ihmisiä mukana. On hienoa, että eri ikäiset voivat jakaa tämän kokemuksen.

Miten kehittäisitte Galleriakeskiviikkoa?
J: Kannatan ehdottomasti sitä, että taitelijat ovat gallerioissa paikalla. Usein taidenäyttelyissä ei voisi kuvitellakaan menevänsä juttelemaan taitelijalle, vaikka hän olisikin paikalla. Täällä on kuitenkin tunne, että voi kysellä ihan mitä vaan ja siitä syntyy kivaa keskustelua.

L: Se on totta, että kun saa kosketuksen tekijään se tuo taidetta jotenkin lähemmäs.