Galleria Johan S. – Kaikenkarvaisia asiakkaita

IMG_1540
Galleristi Clarice Finell

Kolmetoista vuotta sitten Galleria Johan S.:n galleristi Clarice Finell opiskeli korutaidetta ja haaveili sitä esittelevästä galleriasta, kun sellainen Helsingin galleriakentältä puuttui. Clarice oli jo silloin nuorin yksityisgallerian omistaja Helsingissä, ja on sitä edelleen. Perustamisen jälkeen näyttelytarjontaa on kuitenkin laajennettu:

“Mulla on sellainen oma taiteellinen linja, jota en pysty itse oikein edes kuvailemaan. Täällä on oikeastaan kaikkea paitsi valokuvaa ja videoinstallaatiota, koska tunnen muut taiteenlajit paremmin. Suurin intohimoni on korutaide, ja vähintään kerran vuodessa täällä täytyy olla korutaidenäyttely.”

Erilaisia asiakkaita

IMG_1548Clarice vietiin ensimmäiseen taidenäyttelyyn, kun hän itse oli vasta kolmeviikkoinen. Myös Johan S:ssä vierailee asiakkaita laidasta laitaan:

“Minulla käy täällä kymmenvuotias poika. Se aina välillä raahaa myös vanhempansa mukaan ja sanoo, että tää on hyvä mutta toi ei oo, ja sitten vanhemmat ihmettelee. Aivan alkuaikoina minulle käveli tänne galleriaan myös asiakas, joka suoraan sanottuna näytti hiukan laitapuolenkulkijalta. Mutta hänpä iskikin neljä tonnia tiskiin ja osti kaksi taulua. Koskaan ei voi tietää.”

Claricella on selvä näkemys siitä, kuka uskaltaa ja kenen kannattaa vierailla gallerioissa:

“Mä haluan, että myös sellainen ihminen, jolle ei tulisi mieleenkään astua galleriaan saisi sellaisen inspiraation, että haluaisi tulla katsomaan taidetta. Joskus ihmiset soittaa mulle ja kysyy, mitä avajaisiin kannattaa pistää päälle. Vastaan yleensä, että laita vaatteet, alasti ei saa tulla. Voin ihan satavarmasti sanoa, että kaikki galleristit ovat iloisia, jos käyt vierailulla.”

Mitä Galleria Johan S.:ssä tapahtuu Galleriakeskiviikkona? Kurkista TÄÄLTÄ.