Kierrosopas Michelle: "Galleriakeskiviikko on hyvin sosiaalinen tapahtuma!"

michelle
Kevään 2016 Galleriakierrosten opas Michelle Orenius

Mikä on koulutus- ja työtaustasi?
Opiskelen taidehistoriaa Helsingin yliopistossa ja tällä hetkellä teen kandidaatin tutkielmaani. Sivuaineena opiskelen elokuva- ja televisiotutkimusta. Olen työskennellyt opiskelujeni ohessa muun muassa taidegalleriassa ja museossa. Lisäksi olen juontanut tapahtumia ja toiminut thain kielen tulkkina.

Onko joku taiteen muoto tai mistä pidät eniten?
Olen aika laajasti kiinnostunut monesta asiasta. Tällä hetkellä olen kuitenkin kiinnostunut erityisesti performanssitaiteesta. Pidän sen ainutkertaisuudesta ja epäkaupallisesta luonteesta. Lisäksi minua kiehtoo liikkuva kuva ja äänitaide. Myös veistostaide kiinnostaa. Tähän kysymykseen vastaaminen on hankalaa, koska jatkuvasti keksii lisää asioita, joista pitää ja jotka inspiroivat.

Mikä Galleriakeskiviikoissa on ollut parasta/mielenkiintoisinta?
Galleriakeskiviikossa parasta on ollut muuan muassa ihmisten kohtaamiset. Taide saa ihmiset ajattelemaan. Gallerioissa voi käydä muutenkin, mutta Galleriakeskiviikkona syitä käymiseen on monin verroin: pidemmät aukioloajat, taiteilijatapaamiset ja opastettu kierros! Galleriakeskiviikko on hyvin sosiaalinen tapahtuma, ihmiset osallistuvat ystäviensä kanssa tai tutustuvat uusiin ihmisiin. Yhtenä iltana ehtii kokea ja tutustua moneen näyttelyyn.

Kuva: Katri Määttänen
Teksti: Maija Pulkkinen