Kuvataideakatemian galleriat ovat näyteikkunoita tulevaisuuteen

exlab

Kuvataideakatemian galleriat Exhibition Laboratory ja Project Room tarjoavat taidetta tuoreimmillaan. Kuva/Tila- ja FAFA-nimillä aiemmin tunnetuissa gallerioissa on esillä maisteriopiskelijoiden opinnäytteitä. Tulevilla taiteilijoilla on mahdollisuus kokeilla rohkeasti erilaisia tyylejä, mutta teosten saaminen näytille ei ole itsestäänselvyys.

– Opettajista koostuva raati valitsee näyttelyt. Niitä ei kuitenkaan usein ole konseptoitu eikä liikaa puunattu. Yleisön reaktiot ovat osa oppimisprosessia, Kuvataideakatemian viestintäpäällikkö Eevastiina Aho valaisee.

Project Room keskittyy erityisesti opinnäytetöihin. Noin 700-neliöiseen Exhibition Laboratoryyn mahtuu niiden lisäksi esimerkiksi ryhmänäyttelyitä. Kuvataideakatemian tuottaja Anni Anttonen kuvailee gallerioiden tarjontaa vapaaksi ja vaihtelevaksi.

– Kuvataideakatemialla on neljä eri koulutusohjelmaa ja näyttelyissä annetaan tilaa niistä jokaiselle. Installaatioita on kuitenkin esillä lähes kaikissa näyttelyissä, Anttonen kertoo.

proom

Tulevana Galleriakeskiviikkona Exhibition Labissa järjestetään Cinematic Senses -näyttely. Se haastaa perinteistä näkemystä elokuvasta. Paikalla on myös tämän vuoden AVEK-palkinnon voittanut Kuvataideakatemian alumni Anna Estarriolla.

– Näyttely on Praxis-maisteriohjelmamme opiskelijoiden kuratoima. Toteutus on visuaalisesti todella upea, Anttonen summaa.