Performanssitaiteilija Anastazia helmikuun Galleriakeskiviikossa

finland-staz-01-aurora-borealis-980

Kaliforniasta kotoisin oleva taiteilija Anastazia Louise Aranaga esiintyy ryhmänsä Bad Unkl Sistan kanssa Gallerikeskiviikossa. He esittävät teoksen nimeltä ”31 Days: A Tapestry of Solos”, joka jakautuu neljään osaan gallerioiden kesken muodostaen näin teoksen kokonaisuuden. Teos on prosessi taiteilijan residenssiolosta Tampereella, joka sai päätöksensä 31. tammikuuta.

Pohjoisen luonnosta ja revontulista inspiroituneessa taiteessa Anastazia yhdistää ”dyynamista hiljaisuutta”, couture-pukeutumistaidetta, fyysistä butotanssiteatteria ja musiikkia katsojan vangitsevalla tavalla. Väkevien tunteiden lisäksi teoksessa on taiteilijan omien sanojen mukaan myös runsaasti huumoria.

”Haluan kehittää uusia tapoja kommunikoida maailmanlaajuisesti kehon kautta käyttäen kehoani työkaluna. Keskityn erilaisten polkujen ilmentämiseen ja ulkoisten ja sisäisten mielenmaisemien yhdistämiseen erilaisten tilojen ja tyylilajien kautta.”

Ryhmä pyrkii taiteellaan luomaan erityisiä tilakokemuksia, joiden tarkoituksena on synnyttää katsojassa sisäistä liikehdintää. Osa teoksen kohtauksista on improvisoituja.

”Hiljaisuuden harjoittamisessa ja performanssityylissä yritämme ottaa selvää yksilön elämänkokemuksesta, joka yhdistää hänet, meidät kaikki, maailmaan jossa elämme. Minulle hiljaisuus on dynaamisuuden ja valppauden olotila, joka täyttää tilan kehon sisä -ja ulkopuolella. Tämän olotilan ymmärtämiseen käytämme työkaluna liikettä. Nostattamalla sydämen sykettä isolla, liioittelevalla ja jopa raivokkaalla liikkeellä voimme saavuttaa ”Stillpoint” tilan yhdessä katsojan kanssa. Toivomme, että taiteemme toimisi ponnahduslautana katsojan vuorovaikutukseen itsensä kanssa.”

Kysyttäessä taiteilijalta innoittajia mainitsee hän kaksi vahvaa vaikuttajaa.

”Työskentely Diego Pinon: Butoh Ritual Mexicanon kanssa vuodesta 2003 lähtien on ollut käänteentekevä taiteilijaurallani. Samoin aviomieheni ja taiteellinen kumppanini Goyo Aranaga, joka on säveltänyt kaiken musiikin erikseen työtämme varten. Ääni on teoksemme hengitys.”

Jo 25 vuotta esiintynyt ja yli 20 vuotta opettanut taiteilija on tullut Suomeen toteuttaakseen yhden unelmistaan.

”Haaveenani on tanssia revontulien alla.  Se on yksi unelmistani, jonka vuoksi olen matkustanut Suomeen. Vielä tuo unelma ei ole toteutunut, mutta suunnitelmissamme on viettää pidempi jakso kauniissa pohjoisessa maassanne. Projekti, johon olen täällä osallistunut, on keskittynyt ajan käsitykseen, täällä vahvasti vallitsevaan valon ja pimeyden tasapainoon.”

Lisää Anastaziasta hänen nettisivuiltaan!

Galleriakeskiviikkona 4.2. Anastazia esiintyy neljässä galleriassa:
Galleria Art Kaarisilta klo 17.15
Taidesalonki Piirto klo 18.00
Galleria Artika klo 19.00
Galleria Pirkko-Liisa Topelius klo 20.00