Taiteilijat tavattavissa O galleriassa

Suomalaista taideteollisen alan nykytaidetta esittelevän gallerian taiteilijat tekevät laaja-alaisesti visuaalista taidetta. He myös valvovat itse näyttelynsä ja ovat tavattavissa galleriassa päivittäin näyttelyidensä aikana. Ryhmän taiteilijat uskovat, että suora kontakti tekijään on taiteesta kiinnostuneille tärkeä.

– Haluamme, että taideteollisten alojen kuvataide näkyy ja löytää paikkansa nykytaiteen kentässä. Alaan erikoistunut galleria edistää tätä tavoitetta. Toivomme gallerian toimintamallin madaltavan kynnystä tutustua taiteilijoihin ja hankkia taidetta, sanoo korutaiteilija ja -muotoilija Inni Pärnänen O galleriasta.

ornamo1
Ornamolaisen taiteilijaryhmän perustama O galleria avattiin Helsingin keskustassa toukokuussa 2014. Gallerian taiteilijaryhmällä on laaja-alainen käyttötaiteen ja taideteollisen muotoilun tausta. He käyttävät teoksissaan materiaalilähtöistä ilmaisua ja heidän taiteessaan taideteollisuuden perinteet ovat konkreettisina tai käsitteellisinä lähtökohtina. Taiteilijaryhmän jäsenet ovat kansainvälisiä osaajia ja he toimivat alan opetus- ja asiantuntijatehtävissä. Yhteistä taiteilijoille on voimakas taitoon perustuva tekeminen, laaja materiaalituntemus sekä tekniikoiden osaaminen. Ryhmän jäsenet kuuluvat Teollisuustaiteen Liitto Ornamoon.

Taiteilijaryhmään kuuluvat Soili ArhaTuomas ErvamaaPiia HautamäkiMatti HyvärinenRenata Jakowleff, Christine Jalio, Rozalia JanovicCatharina KajanderMiia KallioPäivi KekäläinenAnneli KokkoVirginie LoÿEsa LukalaHanna MikolaLeena Mäki-Patola, Merja Pohjonen, Inni Pärnänen, Merja Ranki, Marjo SaarelaGina SalarisJohanna Suonpää, Virpi Vesanen-Laukkanen ja Heikki Viinikainen.

ornamo2

O gallerian taiteilijoita on mukana ja tavattavissa myös Ornamon Teosmyyntinäyttelyssä 13.–22.3 Kaapelitehtaalla Helsingissä.

O galleriaa tukevat Svenska kulturfonden, Teollisuustaiteen Liitto Ornamo, Taiteilijat O ry.

O galleria
Uudenmaankatu 19–21, 00120 Helsinki
info@ogalleria.fi, ogalleria.fi
Aukioloajat ti–pe 12–18 ja la–su 12–16

MITÄ O GALLERIASSA TAPAHTUU GALLERIAKESKIVIIKKONA? KATSO TÄÄLTÄ